Tuesday, May 12, 2015

Mitä opin ensimmäisestä terraariosta


  1. Terraariota ei kannata tehdä kiireellä ja kasvit kannattaa hankkia vasta, kun tausta kunnossa (paitsi sammal, jolla voi paikkailla)
  2. Musta silikoni on helpompaa kuin kirkas. Helpompi nähdä, mihin on levitetty, ja jos turve putoilee, ei näy kaljut alueen niin helposti. Tilaan tätä vaikka ulkomailta, jos ei muu auta.
  3. Suurempi varovaisuus silikonin kanssa. Silikoni oli vaikeampi irrottaa, kuin pu-vaahto.
  4. Hyvä pumppu! Liian pieni on ajan ja rahan hukkaa.
  5. Veden kierto! Kannattaa mahdollistaa, että vesi pääse pumpulle eikä pullonkauloja synny ja pumppuun tukoksia. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla isompaa materiaalia viemäröintiin turvetta erottaamaan verkko ja pumppuun vaahtomuovista löyhää filtteriainesta.
  6. Kypsytys! Hätiköin muuton kanssa ja näin jälkeenpäin terraario olisi saanut vielä kypsyä. Seuraavan projektin voisikin aloittaa niin, että sammakkoja ei olisi edes hankittu. Tässä tosin oli kiirettä saada sammakot muuttamaan ja terran rakennus viivästyi, kun odotin pakettia saksasta. Sammaleetkin tahtovat putoilla sammakon painosta, sillä eivät ole kunnolla kiinnittyneet.
  7. Vesi piiskaa taustaa ja saa aikaan kaljuja kohtia. Jos seuraavaan terraan tulee putous, pitää kiviä tai muuta vastaavaa olla koko matkalle.

No comments:

Post a Comment