Monday, May 4, 2015

Tausta

Nyt olen saanut kaikki tarvikkseet terraarion rakentamiseen. Pumppu (Exo Terra Flo 200) on testattu ja sopiva letku hankittu. Pumppu ei ole kovin tehokas ja laitankin kaksi rinnakkaista letkua vesiputoukseen sen varalta, että haluan vaihtaa tehokkaampaan pumppuun. Taustaan tulee myös harmaa muoviputki, jonka kautta saan pumpun johdon ja lämpo- sekä kosteusanturin johdot. Taustaan tuli myös putkimaista korkkikaarnaa, johon voi istuttaa kasveja. Kun osaset olivat sommiteltu sopivasti, alkoi taustan vaahdottaminen. Käytin Sikan valmistamaa BOOM PU-vaahtoa. Minua harmittaa, ettei minulla ollut vaahdonpoistoainetta tai asetonia käytössä, sillä ensimmäiseksi vaahtotölkki päräytti pisaroita sivulaseihin. Kokeilin Sinolia ja se tuntui myös aika hyvin liuottavan vaahtoa lasista, vaikkei varmaan paras olekaan liuttomaan PU-vaahtoa. Lasin putsaus kannattaa tehdä vielä, kun vaahto on märkää, sillä kovettuneena sitä pitää raaputtaa irti. Vaahdotin joka koloon ja jätin kuivumaan. Noihin kaarnoihin joihin ajattelin istuttaa kasveja tungin sanomalehteä, ettei vaahto tunkeudu kasveille tarkoitettu tilaan, ja silikoonasin paikoilleen. Vesiputouksen kivien työntäminen vaahtoon ei onnistunut, sillä ensiksi vaahto oli niin löysää ettei kivet pysyneet ja nyt vaahto on pinnalta kova ja sisältä pehmeä joten kiven työntäminen on hankalaa. Revin ja veistelen vaahdon kuivuttua uria vesiputouksen kohtaan, joihin voin silikoonata kivet paikalle.

Silikoonasin korkkikaarnat suoraan lasiin
Istutukseen tarkoitettuun kaarnaan ja harmaaseen putkeen oli laitettu sanomalehteä, etteivät mene umpeen.
Harmaan putki on kouru jonka läpi menee pumpun virtahjohto,sekä lämpö/kosteusanturin johto. Vesiputousta varten on kaksi eri paksuista letkua varmuudeksi, sillä en tiedä riittääkö ohut letku tai Exo Terran pumppu.
Tältä näyttää vaahdotuksen jälkeen. Lasit sain onneksi aika puhtaaksi. Seuraavina pävinä pääsee muotoilemaan ja korjailemaan virheitä.

No comments:

Post a Comment